Rode wijn

Noir de Bruges

Noir de Bruges

Ontdek Noir de Bruges: een rode wijn van jonge Pinot Noir druiven. Geuren van kersen, framboos en subtiel kruidige tonen. De glanzende lichte rode kleur weerspiegelt het lichte aromatische karakter van de wijn. Krachtige tannines zorgen voor een perfecte match met rauw vlees, Iberico ham, entrecote en risotto. Een briljante, fijn besnaarde zomerwijn met aangename taninnes.

Wijn enkel te verkrijgen op ons domein

Openingsuren elke zondag van 10u tot 12u

Kenmerken en gastronomie

Rode wijn gemaakt van jonge rode Pinot Noir druiven.

Geuren van kersen en framboos maar ook lichte kruidigheid. Mooi glanzende lichte rode kleur. Net zoals de kleur proef je een lichte aromatische Pinot, maar dan komen de taninnes vol in de mond en dat is net wat je zoekt in wijn om deze te kunnen serveren bij rauw vlees, Coppa, Iberico ham, carpacio,… maar zeker ook bij een bleu en sec gebakken entrecote, risotto, lichtere vleesgerechten.

Brilliante, Fijn besnaarde met aangename taninnes rode zomerwijn

Vinificatie

Na de handmatige pluk worden de druiven gekoeld, gekneusd en gedurende enkele weken op hun pel geweekt met regelmatige onderdompeling om kleur en smaakstoffen te extraheren. Dit tijdens de fermentatie op lage temperatuur en later opvoeding op inox vat.

Terroir

Zand, zandleem met lichte ijzerhoudende laag en mineralen, goed drainerend Maritieme invloed. Duurzame en klimaatvriendelijk wijnbouw door het toepassen van verschillende technieken, met respect voor de natuur, de plant, nuttige insecten en vooral de kwaliteit van de druif.

wijnproeverij
Wijnhoeve Brugge

Ontdek ook onze andere wijnen

Blanc de Bruges

Chardonnay