HET WIJNDOMEIN:
Waar kwaliteit en ecologie samenkomen

Bij ons wijndomein omarmen we een unieke combinatie van traditie, kwaliteit en duurzaamheid. Met een liefde voor echte oude druivenrassen zoals Pinot Noir, Pinot Blanc, Chardonnay, bieden we wijnen die de essentie van ons terroir weerspiegelen.

Onze wijngaard profiteert van de zanderige grond en licht ijzerhoudende onderlaag, samen met het milde kustklimaat van Brugge. Hierdoor kunnen we koude klimaatwijnen creëren die jong en fris zijn, perfect als aperitief en bij de eerste gangen.

We koesteren onze kleinschalige aanpak en zorgen voor ambachtelijk handmatig plukken, waarbij elk detail van de druivenoogst wordt verzorgd. Bovendien streven we naar een harmonieus ecosysteem in onze wijngaard door het aanplanten van houtkanten en natuurlijke hagen, het bevorderen van biodiversiteit en het vermijden van plagen en insecticiden.

Onze toewijding aan ecologie beperkt zich niet alleen tot de wijngaard. In de renovatie van onze historische hoeve en de bouw van onze wijnloods streven we naar duurzaamheid, met het gebruik van strobalen en leem, eigen waterzuivering met een rietveld en het hergebruik van regenwater.

Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1500, bevindt ons wijndomein zich op gronden met een langdurige landbouw traditie. Na 700 jaar landbouw op deze vruchtbare bodem, zijn we verheugd dat we deze traditie kunnen voortzetten met onze wijngaard.

In de middeleeuwen was wijn een geliefde drank en waarschijnlijk werden er langs de belangrijke handelsroutes wijngaarden aangelegd. Het is zeer aannemelijk dat er in die tijd ook daadwerkelijk wijn werd verbouwd in op dezelfde grond.

100%

Brugs

100%

Artisanaal

100%

Passie

100%

Kleinschalig

Proef de passie, ervaar de verfijning

Kom binnenkort langs voor een unieke ervaring op Domein ’t Neerhof. In de nabije toekomst zullen we rondleidingen aanbieden op ons wijndomein, waar u kunt genieten van een informatieve en sfeervolle ontdekkingstocht door onze wijngaard. Bovendien plannen we uitbreidingen van ons domein, waaronder nieuwe faciliteiten en mogelijkheden om te genieten van onze prachtige locatie. Houd onze updates in de gaten en bereid u voor op een onvergetelijke ervaring in  Brugge.

Bij Domein 't Neerhof verenigen we
traditie, duurzaamheid en kwaliteit in elke fles wijn die we maken

Plukken van de druiven

Ontdek onze Trots op 100% Brugse Wijnen

Bij Domein ’t Neerhof geloven we sterk in onze lokale identiteit en hechten we veel waarde aan onze Brugse afkomst. We zijn trots op het feit dat onze wijnen 100% Brugs zijn, met druiven geteeld op ons eigen terrein in de prachtige omgeving van Brugge. Dit stelt ons in staat om een unieke en authentieke wijnervaring te bieden die de essentie van onze regio weerspiegelt.

Kwaliteit 't neerhof wijndomein

Passie voor wijn: onze toewijding aan kwaliteit

we leggen de nadruk op kwaliteit boven kwantiteit. We koesteren onze kleinschalige aanpak, waarbij we zorgvuldig elke stap in het wijnmaakproces beheersen. Door te focussen op beperkte opbrengsten en nauwgezette zorg voor de druiven, kunnen we wijnen creëren die gekenmerkt worden door finesse, complexiteit en een uniek karakter.

ecologisch wijndomein

Onze ecologische benadering 

Daarnaast omarmen we een duurzame en ecologische benadering van wijnbouw. Onze filosofie is gebaseerd op respect voor de natuur en het streven naar een evenwicht tussen mens en omgeving. We streven naar biologische methoden en zetten ons in voor het behoud van biodiversiteit in onze wijngaard. Door het gebruik van de meest geavanceerde ecologische technieken.