Ontdek onze wijnen

Bij Wijndomein ’t neerhof in Brugge is het onze passie om wijnen van buitengewone kwaliteit te produceren, met respect voor de natuur en het ambacht van wijnmaken. We zijn er trots op te zeggen dat onze wijnen een verhaal vertellen – een verhaal van ecologische teelt, oude rassen en pure ambacht

Bij elke stap van ons wijnmaakproces streven we naar duurzaamheid en ecologische praktijken. Onze wijngaarden zijn zorgvuldig ontworpen om een harmonieus evenwicht te creëren tussen natuur en landbouw. We gebruiken minimale hoeveelheden chemische stoffen en stellen biodiversiteit centraal, waardoor we een gezonde omgeving bevorderen voor zowel de druiven als het ecosysteem eromheen.

Onze wijnen worden geteeld in een koude klimaatomgeving, wat resulteert in unieke en verfrissende smaken. We geven onze wijnen de tijd om langzaam te rijpen en hun karakteristieke aroma’s en complexiteit te ontwikkelen. Elke slok van onze wijnen biedt u een voorproefje van het unieke terroir waarin ze zijn gegroeid.

Bij het selecteren van druivenrassen kiezen we bewust voor oude, authentieke variëteiten. We koesteren de erfenis van deze rassen en geloven dat ze de ware essentie van onze wijnen vertegenwoordigen. Bij ons zult u geen genetisch gemodificeerde druiven vinden; we omarmen liever de natuurlijke diversiteit en smaak die deze oude rassen bieden.

Elke druiventros wordt met de hand geplukt, met de grootste zorg en toewijding. Dit ambachtelijke proces zorgt ervoor dat alleen de beste druiven worden geselecteerd voor onze wijnen. 

Onze wijnselectie is gevarieerd en omvat zowel rode, witte, rosé als mousserende wijnen. 

Onze rode wijn, de Noir de Bruges, is een prachtige expressie van een jonge en frisse zomerwijn. Deze wijn biedt een heerlijk verfrissende ervaring. Geniet van de levendigheid en fruitige tonen die deze wijn kenmerken, perfect voor zomerse momenten en gezellig samenzijn.

 

Ontdek onze selectie witte wijnen. De Blanc de Bruges is een uitstekende keuze met zijn kenmerkende lichte zuren en verfrissende citrusaroma’s. Met een volle fruitige aanzet biedt deze wijn een perfecte balans. Bovendien heeft de Blanc de Bruges de erkenning BGA-vlaamse landwijn. Proef ook onze Chardonnay de Bruges, een prachtige wijn van 100% Chardonnay. 

Rosé wijn

Ontdek onze verfrissende rosé wijn, gemaakt van 100% Tempranillo druiven. Deze rosé biedt een heerlijke verkwikkende ervaring, perfect voor warme dagen en ontspannen momenten.

Mousserende wijn

We introduceren onze bulles de bruges en brugse bubbels, een 100% Brugse wijn gemaakt van een blend van Pinot Noir, Tempranillo en Chardonay. 

Wijndomein - uitzicht op de wijnstruiken
een wijnstruik bij wijndomein 't neerhof
Wijndomein t neerhof Brugse wijn
Plukken van de druiven
Sascha - wijnbouwer