Witte wijn

Chardonnay

Ontdek onze Chardonnay, een puur Brugse creatie, 100% lokaal. Deze jonge, frisse en fruitige witte wijn biedt een moeiteloos drinkbare ervaring. Geniet van de aroma’s van appelbloesem, citroen en limoen die uitnodigen tot proeven. 

Wijn enkel te verkrijgen op ons domein

Openingsuren elke zondag van 10u tot 12u

Op dit moment is onze witte wijn Chardonnay uitverkocht!

We werken hard aan een nieuwe oogst die naar verwachting in mei 2024 beschikbaar zal zijn.

Blijf op de hoogte voor meer updates over onze wijnen en andere spannende ontwikkelingen binnen ons wijndomein.

Kenmerken

Jonge frisse fruitige vlot drinkende witte wijn.

Geuren van appelbloesem, citroen,limoen Mooi glanzende lichte gele kleur Zacht en fruitig in de mond gevolgd door lichte zuren

Gastronomie

Deze karaktervolle jonge frisse chardonnay is zeer aangenaam en vlot te drinken als apero geschonken bij een temperatuur van 10 à 12 graden, zo komt de fruitigheid het meest tot zijn recht.

Het is ook een ideale wijn geaccompagneerd met kazen, tapa’s, maar zeker ook bij visgerechten, slaatjes, kip en wit vlees.

Vinificatie

Na de handmatige pluk worden de druiven gekoeld en zacht geperst met onze pneumatische pers en een lichte gekoelde maceratie om aroma’s te behouden en extraheren. Vervolgens een fermentatie op lage temperatuur en korte opvoeding op inox vat.

Terroir

Zand, zandleem met lichte ijzerhoudende laag en mineralen, goed drainerend Maritieme invloed. Duurzame en klimaatvriendelijk wijnbouw door het toepassen van verschillende technieken, met respect voor de natuur, de plant, nuttige insecten en vooral de kwaliteit van de druif.

wijnschuur
WIjn blanc de bruges

Ontdek ook onze andere wijnen

Blanc de Bruges

Noir de Bruges

Noir de Bruges